hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En İyi Salman Khan Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Salman Khan Filmi (İmdb Sırasına Göre)

    En İyi Salman Khan Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Salman Khan Filmi (İmdb Sırasına Göre)
    expand

    En popüler hintli aktörlerden birisi olan Salman Khan çok başarılı filmlerde boy göstermiştir. Genellikle aksiyon filmlerinde canlandırmış olduğu karakterlerle tanınmıştır. Ayrıca aşk, dram, müzikal, melodram ve komedi filmleri ile izleyicinin karşısına çıkmıştır. Salman Khan filmlerini merak edenler için en iyi ve en çok izlenen 20 filmini imdb sırasına göre detaylı bir şekilde derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1.Bajrangi Bhaijaan

    Film 2015 yapımıdır ve başrollerde Salman Khan, Kareeana Kapoor ve Harshaali Malhotra yer almaktadır. Bir çocuk ve adamın başından geçen etkileyici bir dram filmi. Ayrıca aksiyon sahneleri ile dikkat çeken bir film olmuştur.

    2.Hum Dil De Chuke Sanam

    Sevmediği bir adamla evlendirilmeye çalışan Nandini ile Sameer arasındaki etkileyici bir hikaye konu olarak seçilmiştir. Başrollerde Sameer rolü ile Salman Khan ve Nandini rolü ile Aishwarya Rai’dir.

    3.Khamoshi: The Musical

    Müzikal içerikli bir hint yapımıdır. Yakışıklı ve romantik müzisyen Raj ile sağır ve dilsiz bir ailenin çocuğu olan Annie arasındaki sıcacık bir hikaye anlatılmıştır.

    4.Maine Pyar Kiya

    Film 1989 yılında gösterime girmiştir. Dram türündeki filmlere iyi bir örnektir. Başrollerde salman Khan, Alok Nath, Rajeev Verma ve Reema Lagoo yer almaktadır.

    5.Baghban
    2003 yapımı dram ağırlıklı olan bir filmdir. Salman Khan’a eşlik eden oyuncu Hema Malini’dir.

    6.Kuch Kuch Hota Hai

    Başrollerde Salman Khan, Shah Rukh Khan ve Kajal yer almaktadır. Okuldan arkadaş olan 3 kişi arasında geçen eğlenceli ve ilgi çekici bir hikayedir. Film 1998 yapımıdır. Komedi ,aile ve müzikal ağırlıklı bir hint yapımıdır.

    7.Saajan

    1991 yapımı olan bu filmde Salman Khan’a eşlik eden oyuncular arasında Sanjay Dutt, Madhuri Dixit, Kader Khan ve Reema Lagoo bulunmaktadır.

    8.Sultan

    Salman Khan bu filmde karşımıza Sultan adlı bir güreşçi olarak çıkmaktadır. Sultan, hayatın zorluklarını yaşamış ve her zaman mücadele etmiş güreşçidir. Birçok başarıya rağmen yetinmeyen Sultan’ın en büyük hedefi Olimpiyat şampiyonu olmaktır. Bunun için çok çalışması ve zorluklarla tekrar mücadele etmek zorunda kalacaktır. Salman Khan, Anushka Sarma, Kubra Saıt, Hans Marrero ve Marko zaror başrolleri paylaşmıştır.

    9.Karan Arjun

    Karan Arjun, aksiyon sahneleri ile ilgi çeken ve 1995 yılında gösterime girmiş bir filmdir. Salman Khan, Rakhee Gulzar, Shah Rukh Khan, Kajol ve Amrish puri başrolleri paylaşmıştır. Karan ve Arjun isimli iki çocuğu ile mutlu bir hayat süren Durga’nın eşinin öldürülmesi ve çocuklarına yalnız bakmaya başlaması ile hayatının değişmesi anlatılmıştır.

    10.Wanted

    Kiralık katillerin peşinde olduğu yetenekli bir adamın başından geçen olaylar aksiyon dolu sahneler eşliğinde işlenmiştir. Salman Khan’ın başrolünde oynadığı Wanted 2009 yapımı olan aksiyon ve macera türünde bir yapımdır.

    11.No Entry

    Filmin başrol oyuncuları Salman Khan ve ünlü Hintli oyuncu Anil Kapoor’dur. Kishen, Kajaal ve Prem arasındaki ilişkileri konu alan romantik ve komedi içerikli bir filmdir.

    12.Judwaa

    Dram, aksiyon ve melodram türüne örnek olan bir Hint filmdir. Başrollerde Salman Khan ve Karisma Kapoor oynamaktadır.

    13.Dabangg

    Hareketli sahnelerin sıklıkla kullanıldığı filmin başrol oyuncusu Salman Khan’dır. Salman Khan’ın canlandırdığı Chulbul Pandey’in aksiyon dolu yaşamına ortak olacaksınız. Polis olarak görev yapan Chulbul başına olmadık işler açacak.

    14.Tiger Zinda Hai

    Ek Tha Tiger filminin devamı olan bu filmde Tiger ve Zoya yeni bir maceraya birlikte atılıyorlar. Salman Khan Tiger rolünde ve Katrina Kaif ise Zoya rolünde karşımıza çıkıyor. 2017 yapımı bir filmdir.

    15.Ek Tha Tiger

    Gizli bir görev için yola çıkan RAW ajanı Tiger bu macerada Zoya ile aşk yaşar. Aşk ve macera dolu bu filmde Salman Khan ve Katrina Kaif başrollerde.
    Aksiyon türünde olan bu film Salman Khan’ın başarılı bir performans gösterdiği filmlerden birisidir.

    16.Kyon Ki...

    Dram ve romantik içerikli bir film olan Kyon Ki… 2005 yapımı bir filmdir. Akıl hastası olan Anand ve onu tedavi etmeye gelen doktor Sunil arasındaki sıcak ve samimi bir hikaye işlenmiştir.

    17.Partner

    Eğlenceli ve romantik bir film olan Partner filminin başrol oyuncuları arasında Salman Khan, Lara Dutta ve Govinda gibi isimler bulunmaktadır.

    18.Bharat

    Dram ve aksiyon tarzında olan bu film 2019 yılı hint yapımı bir filmdir. Filmde Salman Khan’a güzel oyuncu Katrina Kaif eşlik etmektedir. Pakistan ve Hindistan arasındaki savaşta mücadele veren bir gencin hikayesi anlatılmaktadır.

    19.Tumko Na Bhool Paayenge

    Aksiyon ve gerilim türündeki bu film 2002 yapımıdır. Filmde Salman Khan’ın yanı sıra Sushmita Sen, Dia Mirza ve Pankaj Deer gibi isimler bulunmaktadır.

    20.Bodyguard

    Hint aksiyon yapımı bir film olan Bodyguard filminde Lovely Sıngh karakterini canlandıran Salman Khan son derece zeki ve tehlikeli bir korumadır. Koruma olarak kendisini çağıran patronunun Divy adında bir kızı vardır. Divya ve Sıngh arasında aşk ve macera dolu bir hikaye anlatılmaktadır. Filmde Salmn Khan’a Kareeana Kapoor eşlik ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow