hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En İyi Nicolas Cage Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 10 Nicolas Cage Filmi (İmdb Sırasına Göre)

    En İyi Nicolas Cage Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 10 Nicolas Cage Filmi (İmdb Sırasına Göre)
    expand

    Nicolas Cage, 7 Ocak 1964 tarihinde Amerika'nın California eyaletinde doğdu. Gerçek adı Nicolas Kim Coppola'dır. The Godfather üçlemesi ve Apocalypse Now filmleriyle bilinen Francis Ford Coppola'nın yeğeni olan Nicolas Cage, bu zamana kadar 90'da yakın filmde oynadı. 20'den fazla filmin de yapımcılığını üstlenen deneyimli aktör, Hypa Space ve Tiger King adlı iki dizide de rol aldı. 56 yaşındaki aktörün sinema kariyeri boyunca kazandığı ödüllerden bazıları şunlardır: En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı, New York Film Eleştirmenleri Birliği En iyi Erkek Oyuncu Ödülü ve Toronto Film Eleştirmenleri Birliği En İyi Aktör.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En Çok İzlenen ve Beğenilen Nicolas Cage Filmleri

    1- Adaptation / Tersyüz

    Imdb Puanı: 7.7

    Nicolas Cage'a Toronto Film Eleştirmenleri En İyi Aktör ödülünü kazandıran Adaptation 2002 yılında gösterime. Aynı evde yaşayan ikiz kardeşler farklı projelerde çalışan iki senaristtir. Charlie Kaufman senaryosunda bir türlü ilerleyemezken, kardeşi gizem gerilim türünde bir film yazmaktadır. Gün geçtikçe Charlie'nin ilham arayışı yerini deliliğe bırakır. Gerçek ile rüyayı ayırt edemeyen Charlie eşinden ve çevresinden yardım ister.

    2- Lord of War / Savaş Tanrısı

    Imdb Puanı: 7.6

    ABD, Almanya, Fransa ortak yapımı filmde, Nicolas Cage, Yuri Orlov adlı Rus bir silah tüccarını canlandırıyor. Senaryosunda savaş karşıtı mesajlar bulunan filmin yönetmenliğini Andrew Niccol üstlendi. Suç - gerilim türündeki Savaş Tanrısı'nın oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler: Jared Leto, Jean Pierre Nshenian, Eric Uys ve Ian Holm.

    3- Leaving Las Vegas

    Imdb Puanı: 7.5

    Nicolas Cage'a ilk Oscar'ını kazandıran film, Türkiye'deki sinemalarda Elveda Las Vegas adıyla gösterildi. Bir süredir alkol sorunuyla uğraşan Ben Handerson, evini, işini ve ailesini kaybetmiştir. Soluğu Las Vegas'ta alan Ben, burada da içmeye devam eder. Sera adlı bir kadınla tanışması ise hayatını sonsuza dek değiştirecektir.

    3.5 milyon dolar gibi mütevazi bir bütçeyle çekilen Leaving Las Vegas, dünya genelinde yaklaşık 50 milyon dolar gişe hasılatı yaptı.

    4- Matchstick Men / Üçkağıtçılar

    Imdb Puanı: 7.3

    Rastgele seçtikleri insanları sahte hediye çekleriyle dolandıran Roy ve Frank, kısa sürede çok para kazanır. İşleri daha da büyütüp şehir şehir gezeler. Fakat bir gün Roy'un karşısına varlığından bihaber olduğu kızı çıkar. Roy, şimdi hem kızından dolandırıcı olduğunu gizlemeli hem de izini süren polislerden kaçmalıdır.

    Eric Garcia'nın aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan film Gladyatör ve Marslı filmleriyle bilinen Ridley Scott oturuyor.

    5- Birdy

    Imdb Puanı: 7.3

    Vİetnam Savaşından dönen iki arkadaş sivil hayata alışmaya çalışır. Alfonso (Nicolas Cage) savaştan yüzü yaralanmış bir şekilde döner. Birdy lakaplı arkadaşı ise akı sağlığını yitirmiştir. Sürekli kuşlarla vakit geçiren Birdy'nin tek hayali kuşlar gibi uçmak ve özgür olmaktadır.

    Oscar ve BAFTA ödüllü Alan Parker'in yönettiği filmin kadrosunda 90'ların ünlü oyuncuları Matthew Modine, Karen Young, Sandy Baron ve John Harkins yer alıyor.

    6- Face Off / Yüz Yüze

    Imdb Puanı: 7.2

    Castor Troy, milyonlarca insanın ölümüne sebep olacak bir bomba düzeneği kurmuştur. Bombanın yerini bilen tek kişi ise kardeşidir. Polislerle girdiği çatışmada yaralanan Castor ağır yaralanır ve hafızasını kaybeder. Başarılı geçen bir operasyondan sonra, Troy'un yüzü Dedektif Archer'e nakledilir. Dedektif, Castor'un kardeşinden bombanın yerini öğrenmek ve milyonlarca insanın hayatını kurtarmak için harekete geçer.

    John Travolta ve Nicolas Cage'in başrolleri paylaştığı film 250 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek 1997 yılının en çok izlenen filmi oldu.

    7- Wild at Heart / Vahşi Duygular

    Imdb Puanı: 7.2

    Genellikle sürrealist filmleriyle tanınan David Lynch'in 1990 yılında çektiği Vahşi Duygular, garip bir aşk öyküsünü beyaz perdeye taşıyor. Marietta, kızı Lula'nın Sailor ile birlikte olmasını istemez. Bu nedenle yasa dışı işlere bulaşmış Sailor'u ihbar eder. Bir süre hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Sailor, Marietta'yı da alıp başka bir şehre kaçar. Marietta bu sefer de bir kiralık katil tutar ve olaylar gelişir.

    8- Fast Times at Ridgemont High / Ridgemont Lisesinde Hızlı Günler

    Imdb Puanı: 7.2

    Absürt komedi türündeki filmin senaryosunu Cameron Crowe yazdı. Yönetmenliğini Amy Heckerling'in üstlendiği 1982 yapımı film, mezun olmak üzere olan lise öğrencilerinin yaşadıklarını mizahi bir dille anlatıyor.

    Nicolas Cage ile birlikte kadroda yer alan diğer oyuncular: Sean Penn, Forest Whiteaker, Brian Backer ve Jennifer Jason Leigh

    9- Moonstruck / Ay Çarpması

    Imdb Puanı: 7.1

    1988 yılında gösterime giren Ay Çarpması, En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar'a layık görüldü. Nicolas Cage, opera müzik tutkunu bir fırın işçisini canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Norman Jewison oturuyor. Nicolas Cage'in rol arkadaşı Cher ise Olympia Dukaksi rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oscarını kazandı.

    10- Shadow of the Vampire / Vampirin Gölgesi

    Imdb Puanı: 6.9

    Sıra dışı senaryosuyla vampir filmlerine yeni bir soluk getiren Shadow of the Vampire 2000 yılında gösterime girdi. 2 dalda Oscar'a aday gösterilen film, uluslararası festivallerde 17 ödül kazandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow