Ehli Beyt Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Ehli Beyt Kime Denir?
Ehli Beyt kelimesi Arapçadan dilimize geçmiş bir kelimedir. Aile içerisinde yaşayan kişileri ifade etmektedir. Aynı zamanda İslam dini peygamberi Hz Muhammed'in ailesi ve ev halkından bahsederken de Ehl-i Beyt kelimesi kullanılmakta ve sözcük terim anlamı yaratmaktadır.
Ehli Beyt Ne Demek?
Ehli Beyt, 'ev ahalisi' şekliyle tam olarak Türkçeye çevrilebilir. Ev sahibi ve onunla beraber evde yaşayan kişileri tanımlamak için kullanılır.
TDK Sözlük Anlamı Nedir?
TDK sözlük anlamı itibari ile Ehli Beyt, peygamber ve ailesini tanımlamak için kullanılmıştır. 'Peygamberin ailesi' sıfatı ile sözlükte kendine yer bulmuş olan sözcük, gündelik yaşamda kendine yer bulmaz ve çoğunlukla dini metinlerde peygamberin ailesini simgelemek için bir topluluk adı olarak kullanılır.
Ehli Beyt Kime Denir?
Ehli Beyt, kişinin mahreminin Arapça ifadesidir. Ev sahibi, eşi çocukları ve evde onlarla beraber yaşayan aile büyükleri ya da kardeşler ev ahalisi olarak adlandırılır. Terim anlamı ile ehli beyt peygamberin ev halkını, yani ve çocukları ifade eder.
Terim Anlam Olarak Ehli Beyt Kimdir?
Hz Muhammed'in kendisi, tek kalan kızı Hz Fatıma, eşleri; torunları Hasan Hüseyin ve damadı Hz Ali ehli beyt olarak bilinmektedir.
Ehli Beyt Kelimesi Gündelik Anlam
Ehli Beyt, İslam terimi olarak kullanılmakla beraber, günlük hayatta kişinin beraber yaşadığı aile üyelerini tanımlamak için de kullanılır. Herkesin birlikte yaşadığı aile fertleri o kişinin ehli beytidir ve bu haliyle cümle içerisinde kullanılabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...