hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Don Kişot Kitabının Konusu Ve Edebiyattaki Önemi Nedir? Don Kişot'un Özellikleri…

    Don Kişot Kitabının Konusu Ve Edebiyattaki Önemi Nedir Don Kişotun Özellikleri…
    expand

    Edebiyat alanında yazılmış olan oldukça önemli eserler bulunmaktadır. Bu eserler arasında bazılarının önemi oldukça çoktur. Çünkü bazı eserler herkes tarafından bilinen ve çok sevilen eserler olmuştur. Don Kişot adlı eserde geniş kitleler tarafından çok sevilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Don Kişot Kimdir?

     Don Kişot, çok ünlü bir romanın ismi ve romandaki başkarakterdir. Kendini şövalye gibi gören Don Kişot birçok heyecanlı maceraya atılmaktadır.

    Don Kişot Kitabını Kim Yazmıştır?

    Don Kişot adlı kitabı Miguel de Cervantes Saavedra adlı bir yazar yazmıştır. Cervantes, kendi alanında oldukça popüler olan isimlerden birisidir. İspanya doğumlu olan Cervantes'in şair, romancı ve oyun yazarı olduğu görülmektedir. Yazdığı Don Kişot adlı eser ise kurgusal açıdan büyük bir beğeni toplamıştır. Hatta bugüne kadar yazılmış en iyi kurgusal eserler arasında Don Kişot ismi sıkça geçmektedir.

    Cervantes, 29 Eylül 1947 tarihinde doğmuştur. Yazarlık yapmaya yeteneğinin olması ve hevesli yapısı ileriki yıllarda işine yaratmıştır. Bu sayede oldukça başarılı eserler vermeyi kolayca başarmıştır. 22 Nisan 1616 tarihinde ise ölmüştür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Don Kişot Kitabının Konusu ve Edebiyatta ki Önemi Nedir?

    Don Kişot kitabının genel olarak konusu Don Kişot üzerinden ilerlemektedir. Bu eşsiz eserde Don Kişot şövalye olarak heyecanlı r maceraya atılır. Yanında ise Sancho Panza adında birisi vardır.

    Don Kişot romanı edebiyat için oldukça önemli bir eserdir. Çünkü Don Kişot'un modern romanın öncüsü olduğu düşünülür. Don Kişot eseri, okuru edilgen yapmak yerine romanın içerisinde etken bir rol oynamasına yardımcı olmaktadır. Bu durum edebiyatın içerisinde Don Kişot eserinin ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir.

    Don Kişot ilk bölümde sürekli şövalye hikayeleri okuyan orta yaşlı birisi olarak karşımıza çıkar. Kendisini şövalye sanarak yola koyulur ve maceralara atılır. Yanında ise Sancho Panza vardır. Hayal dünyasında yaşayan Don Kişot her şeyi gerçek sanarak başına iş açar. Meşhur yel değirmenleri ile savaşı da bu bölümde yaşanır.

    Don Kişot romanının ikinci bölümünde ise Don Kişot Sevgilisi Dulcinea'yı bulmak için Sancho ile tekrar yola çıkar.

    Don Kişot'un Özellikleri

     Don Kişot eserinin kurgusal açıdan mükemmel olduğu dikkat çekmektedir. Okuyucu bu eseri dikkatle okumaktadır. Bunu sağlayan ise Cervantes'in ortaya koyduğu usta işi yazarlıktır. Bu harika kitap iki bölüm halinde yayınlanmıştır. İlk bölüm 1605 yılında ikinci bölüm ise 1615'te yayınlanmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Don Kişot: Don Kişot takma adıdır. Asıl adı ise Alonso olarak bilinmektedir. Eserin ana kahramanı Don Kişot'tur. Hayalci ve saf bir adamdır.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow