hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beden dili ile sinema

    Beden dili ile sinema
    expand

    Türk sinemasının 100. yılında Yeşilçam'ın usta ismi Kemal Sunal'ın Deli Deli Küpeli filminin görme ve işitme engelliler icin işaret dili ve sesli betimleme gösterimi yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinema Engel Tanımıyor projesi kapsamında Moroğlu Film ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu işbirliği ile CNR Expo fuarındaydı.

    Türk sinemasının 100. yilinda yesilcamin usta ismi Kemal Sunal'in Deli Deli Küpeli filminin gorme ve işitme engelliler için işaret dili ve sesli betimleme gosterimi yapildı.

    Etkinlik, Moroğlu film yapimcisi Gönül Moroğlu ve Türk Sinemasının Usta Oyuncusu Kemal Sunal'ın kızı Ezo Sunal'ın konuşmacı olarak katıldığı 1. Oturumda  gerçekleşti.

    Beden Dili uygulaması eğitmenliği yapan Ezo Sunal, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Oturuma katılan izleyicilerle birlikte beden müziği uygulaması gerçekleştirerek keyifli dakikalar yaşattı.

    Sinema sektörünün engellilere olan bakış açısının yanlış olduğunu ifade eden Moroğlu Film yapımcısı Gönül Moroğlu, imkanlar doğrultusunda sinema filmlerinin sesli betimleme, işaret dili ve alt yazı uygulaması yaparak ülkedeki engellilere ulaşmak için gösterimlere devam edeceklerini söyledi. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow