hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zorunlu karşılık oranı nedir? Zorunlu karşılık ne anlama geliyor?

    Zorunlu karşılık oranı nedir Zorunlu karşılık ne anlama geliyor
    expand

    Son dakika haberine göre Merkez Bankası, bankaların tabi olduğu zorunlu karşılık uygulamasında degişiklik yaptı. Birçok insan zorunlu karşılık oranının ne olduğunu araştırıyor. Merkez Bankası'nın kararıyla Türk lirası zorunlu karşılık oranı, vadesiz, 1 ay ve 3 aya kadar vadeli hesaplar için yüzde 4'ten yüzde 6'ya çıkarıldı. Yabancı para zorunlu karşılık oranı, vadesiz, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 17'den yüzde 19'a çıkarıldı. Peki ama zorunlu karşılık oranı nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zorunlu karşılık oranının ne olduğu araştırılıyor. Son dakika haberine göre Merkez Bankası, bankaların tabi olduğu zorunlu karşılık uygulamasında degişiklik yaptı. Peki ama zorunlu karşılık nedir?

    Zorunlu karşılık nedir? Zorunlu karşılık oranı ne demek?
    Zorunlu karşılık kelime anlamı merak ediliyor. Zorunlu karşılık Merkez Bankası tarafından kararlaştırılmaktadır. Zorunlu karşılık oranı ya da munzam karşılık; mevduat kabul eden bankaların bu mevduatlara karşılık olarak Merkez Bankası'nda bulundurmak zorunda oldukları mevduatların oranıdır ve bu oran Merkez Bankası tarafından kararlaştırılır.

     Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık oranı kararı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow