hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yükselişle açılan borsa günün ilk yarısında geriledi

    Yükselişle açılan borsa günün ilk yarısında geriledi
    expand

    Günün ilk yarısında düşüş eğilimi gösteren BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 34,09 puan azalarak 9.486,95 puana geriledi. Toplam işlem hacmi ise 28,4 milyar lira olarak kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık endeksi yüzde 0,91, holding endeksi ise yüzde 0,95 değer kaybederken, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,33 ile madencilik sektörü oldu. En çok düşüş gösteren sektör ise yüzde 3,93 ile iletişim sektörü oldu.

    Küresel piyasalarda ise, ABD’de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisinin ardından artan "yumuşak iniş" beklentileriyle risk algısının azalması dikkat çekti. Ancak haftanın son işlem gününde piyasalarda karışık bir seyir öne çıkıyor.

    Analistler, öğleden sonra yurt içinde önemli bir veri bulunmadığını, yurt dışında ise ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.450 ve 9.400 seviyelerinin destek, 9.600 ve 9.750 seviyelerinin ise direnç olarak takip edileceğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow