Kredi vadeleri değişti! İhtiyaç kredisi vadesi kaç ay oldu? BDDK tüketici kredileri yeni kararı...
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca ekonomide atılacak yeni adımlar kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadeleri ile ilgili yeni karar aldı. Tüketici kredi vadeleri ile ilgili vade sayısı değişti. Bu gelişmeyle birlikte yeni kredi vade detaylar gündem oldu. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte, ihtiyaç kredisi vadeleri ile ilgili bilgiler.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ekonomide yeni adımların atılmaya başlamasıyla BDDK vade sayılarında değişiklik yaptı. Tüketici kredisi vade sayıları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yapılan açıklama ile değişti. Öte yandan kredi kartlarının da asgari ödeme tutarı da güncellendi.
TÜKETİCİ KREDİ VADELERİ NE KADAR OLDU?
50 bin ila 100 bin lira arasında krediler için vade sayısı değişti. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karara göre tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi. Öte yandan kredi kartlarının da asgari ödeme tutarı güncellenirken; limiti yirmi beş bin Türk Lirası’nın üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirleneceği bildirildi.
BDDK İNTERNET SİTESİNDEN ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI:
Tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının, kredi tutarı elli bin Türk Lirasının üzerinde yüz bin Türk Lirasının altında olan krediler için 24 ay, yüz bin Türk Lirasının üzerinde olan krediler için 12 ay olarak belirlenmesine,
-Limiti yirmi beş bin Türk Lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi; limiti yirmi beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirlenmesine, karar verilmiştir.
Öte yandan, devam etmekte olan çalışmalar kapsamında ise;
-Konut kredilerinde kredi değer oranının tutar bazlı farklılaştırılması,
-Ticari krediler başta olmak üzere selektif yaklaşımın iyileştirilmesi amacıyla kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi,
-Yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştiren tüzel kişilere kullandırılacak kredilerin risk ağırlığının artırılması,
-Yurt dışı yerleşiklere tahsisli swap imkanının getirilmesi hususlarında gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altından çıkış, konuta yatırım getirdi! 2024'ün karnesi ve 2025 beklentileri
Dünyanın en değerli otomobil üreticileri açıklandı! 2 Türk Şirketi de listede
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi mevduat faizlerinde son durum! 100 Bin ve 500 Bin TL'nin Getirisi Ne Kadar?
Türkiye'nin en çok konut satılan ilçesi belli oldu! 67 ili geride bıraktı...
ŞOK 22-28 Ocak 2025 Aktüel Ürünler Kataloğu Yayınlandı!