hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toplam ciro endeksi ağustos ayında yükselişini sürdürdü

    Toplam ciro endeksi ağustos ayında yükselişini sürdürdü
    expand

    Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinin toplam ciro endeksi, ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8 arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takvim etkisinden arındırılmış verilere göre, bu artış oranı aynı şekilde gerçekleşti.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ait ciro endeks verilerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 3,7 oranında arttı.

    SANAYİ VE İNŞAAT ENDEKSLERİ

    Sanayi sektöründe, takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi ağustos ayında yıllık bazda yüzde 26,7 yükselirken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi aylık bazda yüzde 1 artış gösterdi.

    İnşaat sektöründe ise takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, yıllık bazda yüzde 75 artış kaydederken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi temmuz ayına göre yüzde 10,9 oranında arttı.

    TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİ

    Ticaret sektöründe, takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ağustos ayında yıllık bazda yüzde 42,8 artış gösterirken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 4,2 arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizmet sektöründe ise takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55,5 oranında artarken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi aylık bazda yüzde 3,3 artış gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow