hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEMMUZ 2024 ENFLASYON ORANI – TÜİK enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    TEMMUZ 2024 ENFLASYON ORANI  – TÜİK enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun her ayın başında duyurduğu bir önceki aya ait enflasyon rakamlarıyla birlikte aylık ve yıllık bazdaki enflasyon ortaya çıkıyor. Peki, Temmuz 2024 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TÜİK enflasyon rakamlarını hangi tarihte duyuracak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilere 6 aylık enflasyon farkı eklenmişti. Asgari ücrette ise bir değişiklik yaşanmazken temmuz ayıyla birlikte bazı ürünlerde artış gerçekleşmişti. Bu artışın aylık enflasyona nasıl yansıyacağı ise TÜİK’in temmuz ayına ilişkin üretici ve tüketici enflasyonunu açıklamasının ardından ortaya çıkacak. Peki, Temmuz 2024 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    TÜİK TEMMUZ 2024 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Kira zammından, ocak ayında gerçekleşecek maaş zamlarına kadar birçok farklı kaleme etki edecek olan Temmuz 2024 enflasyon rakamlarının 2 Ağustos 2024 Cuma günü ya da 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü TÜİK tarafından duyurulması bekleniyor. Tüketici ve üretici enflasyonu saat 10.00 itibariyle açıklanmış olacak.

    HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    TÜİK enflasyon rakamlarını bir sonraki ayın başında açıklıyor. Bu nedenle haziran ayı enflasyonunun 3 Temmuz tarihinde duyuruldu. Saat 10.00'da açıklanan veriler sonrasında zam oranı da ortaya çıktı. TÜİK'in yaptığı açıklamaya göre enflasyon Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %71,60, aylık %1,64 arttı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %50,09 arttı, aylık %1,38 arttı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow