hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tayvan Borsası'na siber saldırı düzenlendi

    Tayvan Borsasına siber saldırı düzenlendi
    expand

    CNBC'nin Tayvan medyasına dayandırdığı haberine göre, Rus yanlısı bilgisayar korsanları Tayvan Borsası’nın internet sitesine saldırarak geçici bir süre çökmesine neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa, Tayvan saatiyle 15.00'te birçok yabancı IP adresinden gelen geçersiz sorguların ağı etkilediğini ve kısa süreliğine hizmetin aksamasına yol açtığını açıkladı. Ancak, ağın yerel saatle 15.22'de normale döndüğü ve menkul kıymetler piyasası ile ilgili işletmelerin kesintisiz faaliyet gösterdiği belirtildi.

    Saldırının arkasındaki neden veya fail henüz resmi olarak açıklanmadı, ancak yerel medya saldırının Rus yanlısı bir hacker grubunun Tayvan hükümetine yönelik DDoS saldırısının bir parçası olabileceğini ileri sürdü. Saldırının, Tayvan hükümeti ve havaalanları ile vergi daireleri gibi çeşitli finansal birimleri de hedef aldığı bildirildi.

    Taipei Times’ın bilgi güvenliği şirketi Radware’e dayandırdığı haberine göre, bu saldırı, Tayvan Devlet Başkanı William Lai’nin Çin'e yönelik yaptığı açıklamalara bir misilleme olarak düzenlendi. Lai, 1 Eylül’de verdiği bir röportajda Çin’in Tayvan üzerindeki iddialarının toprak meselelerinden ziyade, uluslararası düzeni değiştirme ve Batı Pasifik'te hegemonya kurma amacı taşıdığını belirtmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin, Tayvan'ı kendi topraklarının bir parçası olarak görüyor ve adaya karşı güç kullanımından vazgeçmiş değil. Lai ayrıca, Rusya'nın 1858 Aygun Anlaşması ile Çin'den aldığı toprakları geri talep etmediğini vurgulayarak, Çin’in gerçekten toprak bütünlüğünü önemsiyorsa bu konuda harekete geçmesi gerektiğini ifade etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow