hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalışmalarını durduran Audi Brüksel fabrikasından yeni karar

    Çalışmalarını durduran Audi Brüksel fabrikasından yeni karar
    expand

    Audi Brüksel fabrikası yönetimi, sendika temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından anlaşma sağlandığını ve tesisin gelecek hafta yeniden faaliyete geçeceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan açıklamaya göre, 17 Eylül'de fabrikanın gövde ve boyama bölümlerinde üretim başlayacak, tamamlanan otomobiller distribütörlere gönderilecek ve 18 Eylül'den itibaren tüm bölümler tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.

    Sendikalar ise, varılan anlaşma çerçevesinde çalışanların 9-13 Eylül haftasında işbaşı yapmamalarına rağmen maaşlarını eksiksiz alacaklarını belirtti.

    Volkswagen Grubu'na bağlı Audi, temmuz ayında Brüksel'deki fabrikada talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanma sürecine gireceklerini ve lüks elektrikli otomobil modeli Q8'in üretiminin Meksika'ya kaydırılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta Audi, Volkswagen Grubu’nun Brüksel fabrikasına yeni model üretimi tahsis etmediğini duyurmuştu. Bu durum, fabrika çalışanlarının tepkisini çekmişti ve çalışanlar üretimi durdurup, tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına el koymuşlardı.

    Fabrika yönetimi ise, üretim normale dönene ve anahtarlar geri verilene kadar fabrikanın kapalı kalacağını, bu süreçte maaş ödenmeyeceğini bildirmişti. Sonrasında işçiler, el koydukları 300 civarında otomobilin anahtarlarını geri iade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, Audi Brüksel çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül'de Brüksel'de geniş çaplı bir protesto düzenleyecek. Bu protestoya farklı sektörlerden çalışanlar da katılarak destek verecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow