SPK duyurdu: Yeniden değerlemeye tabi tutarlar güncellendi.

SPK yeniden değerlemeye tabi tutarları güncelledi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) internet sitesinden yapılan duyuruda, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) idari para cezalarını yüzde 58,46 artırıldığını duyurdu. Bu yükselişle, farklı tutarlarda para cezaları belirlendi.
Piyasa bozucu eylemler için ceza aralığı 246 bin 511,47 lira ile 6 milyon 168 bin 483,34 lira arasında tanımlandı.
Yeniden değerlemeye bağlı olarak, halka arz şartları yeniden düzenlendi.
Halka arz edilen şirketler için piyasa değeri, halka arz fiyatına göre belirlendiğinde, bu değer 500 milyon liranın altında olursa, ortakların pay alma hakkı kısıtlanmış olacak.
Bunun yanı sıra, 2023'te halka arz edilen şirketlerin en az 750 milyon lira ciro ve 1 milyar 500 milyon liralık aktif büyüklüğe ulaşması gerekecek.
SON DAKİKA
-
19. 29
Bakan Bolat, Suriye'de temaslarına devam ediyor
-
19. 13
ABD-İran görüşmesinin ikinci turunda yer bilmecesi: 'Kalenin yerini değiştirmek profesyonel bir hatadır'
-
19. 01
19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolmuştu... Yapay zeka ile canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlar
-
18. 51
Sırrı Süreyya Önder kimdir, nereli? Sırrı Süreyya kaç yaşında?
-
18. 42
Drift yapan sürücüye 52 bin 712 lira ceza
-
18. 42
Rusya’nın Sumi saldırısında yeni görüntü
EN ÇOK OKUNANLAR
Konut Yatırımında Yeni Model: Ortak Alım Trendi Güç Kazanıyor
Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor: İslam Memiş’ten “Satış Zamanı” uyarısı
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Refah payı, taban aylık, ek artış... Temmuz ayında emekli için hangi düzenlemeler masada?
Faturalarda yeni sistem! Milyonlarca aboneye mesajlar gitti
A101 12-18 Nisan 2025 Aktüel Kataloğu: İndirimli Ürünler ve Fırsatlar