hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Geçen hafta kayıpla kapanmıştı! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı (26.08.2024)

    SON DAKİKA Geçen hafta kayıpla kapanmıştı Borsa yeni haftaya yükselişle başladı (26.08.2024)
    expand

    Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 71,70 puan ve yüzde 0,74 artışla 9.739,80 puana yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık endeksi yüzde 0,93, holding endeksi ise yüzde 0,58 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,45 ile spor olurken, tek kaybettiren ise yüzde 0,01 ile turizm sektörü oldu.

    Cuma günü düşüş eğilimi gösteren Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,55 kayıpla 9.668,10 puandan kapattı.

    Küresel piyasalar, yoğun makroekonomik veri akışının izleneceği haftaya temkinli bir başlangıç yaptı.

    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda, uzun süredir yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerinin düşürülmesi için uygun zamanın geldiğini belirtti.

    Powell, "Hareketin yönü net, ancak faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, gelen verilere, gelişen ekonomik görünüme ve risk dengesine bağlı olacak." ifadelerini kullandı.

    Powell, enflasyonun artık hedefe yakın olduğunu belirterek, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan güveninin arttığını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Para piyasalarında, Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz indirimi yapacağına kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık indirim ihtimali de göz ardı edilmiyor.

    Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD'de dayanıklı mal siparişleri ile Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.900 puanın direnç, 9.600 ve 9.500 seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow