hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Borsa yeni güne nasıl başladı? (26.07.2024)

    SON DAKİKA Borsa yeni güne nasıl başladı (26.07.2024)
    expand

    BIST 100 endeksi güne yüzde 0,37 yükselişle 10.911,92 puandan başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 40,44 puan ve yüzde 0,37 artışla 10.911,92 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,24 ve holding endeksi yüzde 0,38 değer kazanırken, tüm sektör endekslerinde artış gözlendi. En fazla kazandıran sektör ise yüzde 1,42 ile turizm oldu.

    Dün düşüş eğilimi gösteren Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,09 azalarak 10.871,48 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarında ABD'den gelen karışık ekonomik verilerle birlikte yön arayışının sürdüğünü belirtti. Özellikle teknoloji hisselerindeki satış baskısının azalması dikkat çekti.

    ABD EKONOMİSİNDE BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BÜYÜME

    ABD ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüme kaydederek beklentileri aştı. Bu durum, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadeleyi "yumuşak iniş" ile tamamlayabileceği ve ekonomiye zarar vermeyeceği yönündeki öngörüyü destekliyor. Ancak, Fed'in bu yıl kaç kez faiz indirimine gideceği yatırımcılar arasında ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalar, eylül ayından itibaren Banka'nın üç kez faiz indirimi yapacağını öngörüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİLANÇO SEZONU VE HİSSE OYNAKLIKLARI

    Yoğunlaşan bilanço sezonunda açıklanan finansal sonuçlar, hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırmayı sürdürüyor. Bugün yurt içinde sektörel enflasyon beklentileri, yurt dışında ise ABD'de kişisel tüketim harcamaları, kişisel gelirler ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

    TEKNİK ANALİZ: BIST 100 ENDEKSİ DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ

    Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.700 puanın destek, 11.000 puanın ise direnç seviyesi olarak önemli olduğunu belirtiyor. Bu seviyeler, yatırımcılar için kritik eşikler olarak izlenmeye devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow