hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Borsa yeni güne nasıl başladı? (06.08.2024)

    SON DAKİKA Borsa yeni güne nasıl başladı (06.08.2024)
    expand

    BIST 100 endeksi, güne yüzde 2,71 artışla 10.161,67 puandan başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 268,26 puan ve yüzde 2,71 oranında artarak 10.161,67 puana ulaştı. Bankacılık endeksi yüzde 2,78, holding endeksi ise yüzde 2,62 oranında değer kazandı. Tüm sektör endekslerinde yükseliş görülürken, en fazla kazandıran sektör yüzde 4,07 ile ulaştırma oldu.

    Dün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 5,54 oranında düşüşle 9.893,41 puandan kapanmıştı. Küresel piyasalarda, ABD'de artan resesyon endişeleri nedeniyle dün yaşanan tarihi satış baskısının ardından bugün toparlanma eğilimi gözlendi.

    ABD'de dün açıklanan verilere göre, hizmet sektörüne ilişkin Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuz ayında genişlemeye işaret ederek bir miktar rahatlama sağladı. Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan hizmet sektörü PMI, temmuz ayında aylık bazda 2,6 puan artarak 51,4 seviyesine çıktı ve piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti.

    Fed yetkililerinin açıklamaları da piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, bir röportajda, ekonominin zayıflaması durumunda kısıtlayıcı para politikasını sürdürmenin anlamlı olmadığını belirtti. Goolsbee, istihdam rakamlarının beklenenden daha zayıf geldiğini ancak henüz resesyona işaret etmediğini söyledi. Ayrıca, Fed'in acil bir toplantı yaparak faiz indirimi yapma olasılığı hakkında yorum yapmaktan kaçınan Goolsbee, her türlü olasılığın masada olduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, ABD'de açıklanan veriler ve Fed yetkililerinin açıklamaları sonrasında piyasaların bir miktar rahatladığını ifade etti. Japon piyasalarının öncülüğünde dün görülen düzeltmenin aşırı olabileceği ve bu nedenle bugün risk iştahının arttığı belirtildi. Ancak yatırımcıların temkinli olabileceği de vurgulandı.

    Bugün yurt içinde TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru verileri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD'de dış ticaret dengesi ve Avro Bölgesi'nde perakende satış verileri izlenecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.100 ve 10.000 puan seviyelerinin destek, 10.200 ve 10.300 puan seviyelerinin ise direnç olarak takip edileceği ifade ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow