hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | Borsa İstanbul haftanın son işlem gününe yükselişle başladı! (18 Ekim 2024)

    SON DAKİKA | Borsa İstanbul haftanın son işlem gününe yükselişle başladı (18 Ekim 2024)
    expand

    Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 16,26 puanlık bir artışla, yüzde 0,18 yükselerek 9.018,59 puana çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık endeksi yüzde 0,14, holding endeksi ise yüzde 0,18 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,51 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en fazla kaybettiren yüzde 0,23 ile sigorta sektörü oldu.

    Dün, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi alış ağırlıklı bir seyir izledi ve günü yüzde 0,52 artışla 9.002,34 puandan tamamladı.

    Küresel piyasalarda ise, ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimi kararı sonrası artan risk iştahıyla pozitif bir hava hakim.

    Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) dün yaptığı toplantıda, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit tuttu. Banka tarafından yapılan açıklamada, enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizliklerin arttığı, üçüncü çeyrek verilerinin ise yurt içi talebin yavaşladığını ve enflasyondaki düşüşe katkıda bulunacak seviyelere yaklaştığını gösterdiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, bugünkü işlem gününde yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde cari işlemler dengesi, ABD'de ise inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.200 seviyeleri direnç, 8.850 ve 8.710 puan ise destek konumları olarak öne çıkıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow