hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı! (30 Eylül 2024)

    SON DAKİKA | Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı (30 Eylül 2024)
    expand

    BIST 100 endeksi, açılışta bir önceki kapanışa göre 29,79 puan kaybederek yüzde 0,30 azalışla 9.747,67 puana geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık endeksi yüzde 0,43, holding endeksi ise yüzde 0,37 oranında değer kaybı yaşadı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran sektör yüzde 1,07 ile spor olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,68 ile iletişim sektörü oldu.

    Geçtiğimiz cuma günü satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,53 kayıpla 9.777,46 puandan tamamlamıştı.

    Küresel piyasalar ise ABD'deki istihdam raporları başta olmak üzere yoğun bir makroekonomik veri takviminin izlendiği haftaya temkinli bir başlangıç yaptı. Küresel düzeyde enflasyonla mücadele ve resesyon endişeleri ile Orta Doğu'daki çatışmaların oluşturduğu riskler devam etse de, açıklanan makroekonomik veriler endişelerin sınırlı kalmasına yardımcı oluyor.

    Analistler, bugün yurt içinde Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) ve aylık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra yurt dışında Almanya'da enflasyon ve ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini belirtti. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı konuşmalar da yakından izlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.600 puan seviyeleri destek olarak izlenirken, 10.050 ve 10.200 puan seviyeleri ise direnç noktaları olarak öne çıkıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow