hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PETROL FİYATLARI | Brent petrolün varil fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor! (22 Ekim 2024)

    PETROL FİYATLARI | Brent petrolün varil fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor (22 Ekim 2024)
    expand

    Dün 74,28 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, bu seviyede tutunamayarak günü 73,47 dolarda kapattı. Bugün saat 09.16 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,35 düşüşle 73,73 dolara geriledi. Aynı zamanda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 69,75 dolardan işlem gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Petrol fiyatlarındaki düşüşte, özellikle Çin'deki talep yavaşlaması endişeleri etkili oluyor. Orta Doğu’daki çatışmalar, petrol arzını etkilemeye yetecek seviyede bir yükselişe neden olmadı. Küresel ölçekte talep yavaşlaması ve artan faiz oranları petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor.

    Uzmanlar, Çin'in yakın dönemde açıkladığı ekonomik teşvik paketinin talep endişelerini gidermekte yetersiz kaldığını belirtiyor. Çin’in ekonomik büyümesini olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak gayrimenkul sektöründeki daralma öne çıkarken, bu durum ülkenin petrol talebinde düşüş yaşanacağına dair tahminleri güçlendiriyor.

    OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) son raporları da küresel petrol talebinin yavaşlamasında Çin’in etkisine dikkat çekti.

    ORTA DOĞU'DAKİ GERGİNLİK VE FİYATLAR

    Orta Doğu'da artan gerginlik, bölgedeki arz kesintisi endişelerini canlı tutuyor. İsrail'in saldırıları ve bölgedeki savaşın genişleyebileceği korkusu, petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Brent petrol için teknik açıdan 80,39 dolar direnç, 69,84 dolar ise destek seviyesi olarak izleniyor.

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow