hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York Fed Başkanı Williams'tan dikkat çeken faiz çıkışı!

    New York Fed Başkanı Williamstan dikkat çeken faiz çıkışı
    expand

    New York Fed Başkanı John Williams, mevcut ekonomik koşulların faiz oranlarını düşürmek için artık uygun olduğunu ifade etti. Enflasyonun ve işgücü piyasasının soğuduğuna dikkat çeken Williams, merkez bankasının faiz oranlarını düşürmesinin zamanının geldiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma günü New York'ta Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada Williams, "Ekonomi artık dengelenmiş bir durumda ve enflasyon %2'ye doğru ilerlerken, federal fon oranını düşürerek politikadaki kısıtlayıcı duruşu hafifletmek uygun olacaktır" dedi.

    Williams, enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde ilerlediğinden daha emin olduğunu vurgularken, "İki hedefimize yönelik riskler iyi bir dengede ve bu dengeye uygun şekilde politikaların ayarlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

    Ayrıca, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesinin bu yıl %2,25 civarına gerileyeceğini, gelecek yıl ise %2'ye yaklaşacağını öngördüğünü açıkladı.

    Fed politika yapıcılarının 17-18 Eylül'de Washington'da yapacakları bir sonraki toplantıda, faiz oranlarını 20 yılın zirvesinden düşürmeye başlamaları bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow