hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova Borsası'ndan flaş dolar ve euro kararı

    Moskova Borsasından flaş dolar ve euro kararı
    expand

    Rusya'nın önde gelen finans piyasası Moskova Borsası (Moex), ABD'nin Çarşamba günü uygulamaya koyduğu yeni yaptırımlara tepki olarak dolar ve euro cinsinden döviz ticaretini durdurduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa, hisse senedi alım satımlarının ve para piyasası işlemlerinin dolar ve euro cinsinden yapılmasının durdurulduğunu açıkladı. Tinkoff Investments'ta ekonomist olan Sofya Donets, bireyler için dolar ve avro cinsinden işlemlerin zaten önemli ölçüde sınırlandırıldığını ve bu durumun ortalama bir Rus için pek bir şey değiştirmeyeceğini belirtti. Donets ayrıca, bu gelişmenin yuanın Rusya'daki konumunun güçlenmeye devam etmesine neden olacağını ifade etti.

    Donets, Çin para birimini içeren anlaşmaların etkilenebileceğine dair bazı endişelere rağmen, yaptırımların para biriminin kullanımını sınırlamak için tasarlanmadığını söyledi. Bu durum, yuanın Rus finans piyasalarındaki önemini daha da artıracak.

    Bu gelişmeler, Rusya'nın ekonomik yaptırımlar ve uluslararası piyasalardaki değişimlere uyum sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yuanın kullanımı, Rusya'nın batılı para birimlerine bağımlılığını azaltma stratejisine katkıda bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow