hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley, petrol fiyatı tahminini ikinci kez düşürdü

    Morgan Stanley, petrol fiyatı tahminini ikinci kez düşürdü
    expand

    Morgan Stanley, Brent petrolü için son çeyrek fiyat tahminini birkaç hafta içinde ikinci kez düşürerek, 80 dolardan 75 dolara çekti. Şirket, arz fazlasının devam ettiği ve talep sıkıntılarının artış gösterdiği bir ortamda Brent ham petrol fiyatlarında aşağı yönlü bir revizyon gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Martijn Rats ve ekibinin hazırladığı raporda, küresel gösterge petrolün varil başına ortalama fiyatının dördüncü çeyrekte 75 dolar civarında olacağı belirtildi. Daha önceki tahminlerde bu rakam 80 dolar olarak öngörülürken, önceki ay ise 85 dolar olarak açıklanmıştı.

    Çin talebindeki düşüşe ilişkin endişeler ile ABD ekonomisinin yavaşlayabileceğine dair sinyaller, Brent petrolün 2021 yılının sonundan bu yana en düşük kapanış seviyelerine inmesine neden oldu.

    Öte yandan, OPEC+ üretim kısıtlamalarını gevşetme planlarını ertelemek zorunda kaldı, çünkü üretim fazlası sürüyor. 9 Eylül tarihli raporda Rats ve meslektaşları, "Petrol fiyatlarının mevcut seyrinde talebin önemli ölçüde zayıfladığı diğer dönemlerle benzerlikler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

    Citigroup da benzer bir değerlendirme yaparak, piyasadaki arz fazlasının belirgin olduğunu ve OPEC+ daha derin kesintiler yapmazsa, 2025 yılında petrol fiyatlarının varil başına ortalama 60 dolara kadar gerileyebileceğini öne sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow