hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın, dolar, borsa ne olur? Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı 2024!

    Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın, dolar, borsa ne olur Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merkez Bankası (TCMB) ekim ayı faiz kararı için beklenen gün geldi. 2024 yılı Ekim ayı Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. TCMB'nin vereceği faiz kararına göre piyasalar şekillenecek, mevduat faiz oranları da buna göre değişecek. Peki Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın, dolar, borsa ne olur? İşte MB faiz kararına göre dolar, altın fiyatlarında son durum detayı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında yılın onuncu faiz kararı için toplandı. Ekim ayı faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası'nın faiz kararı, döviz kurları ve altın fiyatları dahil olmak üzere birçok finansal piyasayı etkileyen önemli bir faktördür. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Ekim ayı toplantısında politika faizini yüzde 50,00 seviyesinde sabit tuttu.

    MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTARSA ALTIN, DOLAR, BORSA

    Altın Fiyatları: Faizin sabit tutulması, genellikle altın fiyatlarında büyük dalgalanmalara yol açmaz. Ancak, enflasyon beklentilerinin yüksek olması durumunda, yatırımcılar güvenli liman olan altına yönelebilir. Bu da altın fiyatlarının kademeli olarak yükselmesine neden olabilir.

    Dolar Kuru: Faiz sabit kaldığında, dolar/TL kuru üzerinde büyük bir değişiklik beklenmez. Ancak küresel piyasalardaki gelişmelere ve yerel ekonomik beklentilere göre kurda sınırlı dalgalanmalar yaşanabilir. Yüksek enflasyon ve küresel dolar talebinin artması gibi faktörler, doları güçlendirebilir.

    Borsa: Faizlerin sabit kalması, hisse senetleri üzerinde genellikle olumlu bir etki yaratabilir. Düşük faiz ortamında yatırımcılar, borçlanma maliyetlerinin sabit kalmasıyla birlikte şirketlerin kârlılığının artacağını düşünerek borsaya yönelebilirler. Bu durumda borsada yükseliş eğilimi görülebilir​.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow