hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ENFLASYON RAPORU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? TCMB Ağustos 2024 enflasyon raporu

    ENFLASYON RAPORU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK TCMB Ağustos 2024 enflasyon raporu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merkez Bankası yılın üçüncü enflasyon raporunu ağustos ayında yayınlayacak. Geçtiğimiz aylarda yapılan yayınlarda önemli bilgiler veren TCMB yeni enflasyon raporu içerisinde gündemdeki önemli soruları da yanıtlayacak. Peki, Merkez Bankası Enflasyon raporu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte TCMB Ağustos 2024 enflasyon raporu ile ilgili bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın üçüncü enflasyon raporu için gözler bu hafta TCMB’de olacak. Başkan Fatih Karahan’ın da katılımı ile gerçekleşecek olan bilgilendirme toplantısında yıl sonu hedefler açıklanacak. Peki, toplantı nereden takip edilebilecek?

    MERKEZ BANKASI ENFLASYON RAPORU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    TCMB'nin yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklayacağı toplantı 8 Ağustos 2024 Perşembe günü gerçekleşecek. Saat 10.30'da başlayacak olan toplantı sonrasında gözler yıl sonu hedeflerde olacak.

    TCMB'den yapılan duyuruya göre, Başkan Dr. Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2024-III'ün tanıtımı amacıyla 8 Ağustos saat 10.30'da TCMB İdare Merkezi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

    Fiziksel ortamda gerçekleştirilecek toplantı TCMB'nin internet sitesindeki "https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/tr/tcmb+tr/main+menu/duyurular/canli+yayin" adresi üzerinden ve bankanın X sosyal medya platformu ile YouTube hesaplarından canlı yayınlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB, yılın 2. Enflasyon Raporu toplantısında 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan yukarı güncelleyerek yüzde 38'e çekmiş, 2025 ve 2026 tahminlerini ise sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde korumuştu.

    İLK ENFLASYON RAPORUNDA NELER AÇIKLANMIŞTI?

    TCMB, yılın 1. Enflasyon Raporu toplantısında 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahminini yüzde 14 ve 2026 yıl sonu tahminini de yüzde 9 olarak bir önceki rapordaki haliyle korumuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow