hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KREDİ KARTI 60 AY YAPILANDIRMA! Kredi kartı borcu yapılandırma nasıl ve nereden yapılır?

    KREDİ KARTI 60 AY YAPILANDIRMA Kredi kartı borcu yapılandırma nasıl ve nereden yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İhtiyaç kredisi ve kredi kartı yapılandırma sorgulamaları Resmi Gazete detayı sonrasında gündem oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı borçları ile ihtiyaç kredilerinin yeniden yapılandırmasına yönelik önemli bir karar aldı. Kredi kartlarına yeni düzenleme resmen duyuruldu. Yapılandırma işlemi kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde uygulanacak. Peki, kredi kartı borcu yapılandırma nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi kartı borcu olanları ilgilendiren borç yapılandırmayla ilgili de karar alındı. Kredi kartı yapılandırma başvurusu 2024 için Resmi Gazete'de, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) konuya ilişkin Kurul kararı yayımlandı. Gelen haberin ardından borcu olan vatandaşlar da kredi kartı borç hesaplama işlemine yoğunlaştı.

    KREDİ KARTI YAPILANDIRMA KARARI NEDİR?

    Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirilecek. Ancak borcunu daha erken kapatmak isteyenler de daha az vadeli yapılandırma yapabilecek. Kredi kartı borcu hesaplamaları vade oranlarına göre bankalar üzerinden gerçekleşecek. Borçlunun 1 yıl içinde yapılandırma için başvurmasının gerektiği kredi kartı yapılandırma işleminde, yapılandırılan kredi kartı borcunun en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak. Her aya düşen taksit tutarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Öte yandan BDDK, kredi kartlarında asgari ödeme oranında da değişikliğe gitti. TCMB de bireysel kredi kartlarında yapılandırmada kullanılacak azami faiz oranını referans faiz olan yüzde 3,11 ile sınırlandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İHTİYAÇ KREDİSİ VE KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

    İhtiyaç kredileri anapara ve faiz ödemelerinin 30 günden fazla gecikmesi halinde ilave kredi olmadan 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Borçlunun 1 yıl içinde yapılandırma için başvurması gerekiyor. Bankaya giderken TC numarası yazılı kimlik ve çalışılıyorsa maaş bordrosunun alınması gerekiyor. Kredi kartı borcu yapılandırma sürecine yönelik detaylar henüz belli olmadı. BDDK'nin adımlarıyla uyumlu şekilde TCMB, bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranlarını kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılaştırdı. Bu kapsamda belirlenecek oranlar 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow