KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yarın açılacak: İlk olarak Erdoğan'ın uçağı inecek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapımı tamamlanan Ercan Havalimanı'nın açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde gerçekleştirecek. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı inecek.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, körfez ülkelerindeki 3 günlük resmi temaslarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu karşılayacak. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törene katılacak. Çelenk bırakma, saygı duruşu ve anıt özel defterinin imzalanmasının ardından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi töreni için Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'na geçilecek.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Uraloğlu, KKTC Ercan Havalimanı yeni terminal binasının adanın çehresini değiştireceğini belirterek, "Artan imkan ve kabiliyetleri ile geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapacak. 10 milyon yolcu kapasitesine sahip. Türkiye Yüzyılı sadece ülkemizi değil, yavru vatanı da kapsayan bir yüzyıl olacak" dedi. (DHA)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye 6'lı kazanç! Zam, ikramiye, ek ödeme...
EMEKLİ HABERİ 2025 | En düşük emekli aylığı kaç para olacak? Uzman isimden dikkat çeken tahmin geldi...
Altın fiyatlarındaki düşüş sürpriz mi alım fırsatı mı? İslam Memiş açıkladı...
Şikayetler Sonuç Verdi: Özel Sağlık Sigortasında Devrim Gibi Değişiklik!
Altın Fiyatlarında Düşüş Sürüyor: Ons ve Gram Altında Son Durum