hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıraç Galvaniz ne zaman halka arz olacak, talep toplama tarihleri ve kaç lot dağıtacak?

    Kıraç Galvaniz ne zaman halka arz olacak, talep toplama tarihleri ve kaç lot dağıtacak
    expand

    Kıraç Galvaniz, 14-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek talep toplama süreciyle pay başına 24 TL sabit fiyatla yatırımcılardan talep toplamaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirketin kâr dağıtım politikası kapsamında, dağıtılabilir net dönem kârının asgari %20'sinin nakit kar payı olarak dağıtılması hedefleniyor. Ayrıca, şirketin mevcut ortakları, Kıraç Galvaniz'in Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasından itibaren 1 yıl boyunca, halka arz fiyatından bağımsız olarak, Borsa’da veya Borsa dışında herhangi bir hisse satışı yapmayacak. Aynı dönemde, bedelli ve/veya bedelsiz sermaye artırımları da dahil olmak üzere, şirket paylarının dolaşımdaki miktarını artıracak herhangi bir satış veya halka arz işlemi de gerçekleştirilmeyecek.

    ARTAN MARJLARLA YÜKSELEN CİRO

    Kıraç Galvaniz, 2023 yılında cirosunu %34,5 artışla 1,2 milyar TL'ye çıkararak güçlü bir performans sergiledi. 2024 yılının ilk çeyreğinde ise ciro, geçen yılın aynı dönemine göre %76,4 artarak 634,7 milyon TL'ye ulaştı. Şirketin brüt kar marjı, 2023 yılında %39,7'ye yükselirken, 2024'ün ilk çeyreğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre %21,9 olarak gerçekleşti. FAVÖK marjı ise 2023 yılında yurt dışı satışlardaki artış ve kur farkı gelirlerinin etkisiyle %31,4 seviyesine yükseldi. 2024 yılının ilk çeyreğinde ise FAVÖK marjı %19,4 olarak gerçekleşti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow