hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan, Merkez Bankası'nın faiz indirimi tahminini revize etti!

    JPMorgan, Merkez Bankasının faiz indirimi tahminini revize etti
    expand

    Aylık enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk faiz indirimiyle ilgili beklentisini revize etti. Daha önce Kasım ayında bir indirim öngören banka, bu tahminini Ocak ayına erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yabancı kurumlar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı veriler sonrası politika faizinde indirim beklentilerini güncellemeye başladı. TÜİK’in verilerine göre, Eylül ayında tüketici fiyat endeksi yüzde 2,97 arttı. Piyasa beklentisi artışın yüzde 2,2 seviyesinde olacağı yönündeydi. Ağustos ayında ise bu artış yüzde 2,47 olarak kaydedilmişti.

    Özellikle hizmet enflasyonundaki gelişmeler dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM'deki sunumunda enflasyondaki bu gelişmelere değinerek, "Para politikasındaki sıkı duruşumuzu, fiyat istikrarı sağlanana kadar kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

    Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda, para politikasında gözettikleri iki temel koşulu; aylık enflasyonun belirgin ve kalıcı bir düşüş göstermesi ile enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınsaması olarak hatırlattı. Her iki koşulda da mesafe kat edilmesi gerektiğini vurgulayan Karahan, bu nedenle para politikasındaki sıkı duruşun devam edeceğini belirtti.

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    JPMorgan, Merkez Bankasının faiz indirimi tahminini revize etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow