hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan analistlerinden Türkiye ziyareti!

    JPMorgan analistlerinden Türkiye ziyareti
    expand

    Dünyanın en önemli finans kurumlarından JPMorgan analistleri, Türkiye'yi ziyaret ederek 20 banka ve şirketle görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JP Morgan analistleri, Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin ardından, ülkenin makroekonomik performansının şirketlerin temellerini geliştirmediğini belirtti. Bu değerlendirme, kurumsal araştırma analistleri Zafar Nazim ve Lorenzo Parisi ile ekonomist Fatih Akçelik tarafından hazırlandı.

    MAKRO VE KURUMSAL PERFORMANS

    Blomberg HT’de yer alan habere göre, Notta, Türkiye'deki makroekonomik ivmenin, şirketlerin kurumsal değerlemeleriyle uyumsuz olduğu ifade edildi. Ortodoks politikalara dönüş ve makroekonomik dengesizliklerin giderilmesiyle Türkiye'nin borçlanma performansı güçlense de bu gelişmenin şirketlerin temel yapılarını iyileştirmediği vurgulandı. Türk şirketleri, TL'nin reel değerlemesi, yüksek enflasyonist baskılar ve azalan alım gücü nedeniyle baskı altında kaldı.

    BORÇLANMA VE DOLARİZASYON

    JPMorgan analistleri, Türkiye'deki kurumsal borçlanma temellerinin sağlıklı olduğunu belirtti. Ancak dolarizasyonun izlenmesi gereken bir konu olduğunu da eklediler. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlarını TL mevduatlarına çevirme eğilimi, mevcut TL politikasının uzun süre devam etmesi durumunda dolarizasyonu tetikleyebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EUROBOND TAVSİYELERİ VE PİYASA TEKNİKLERİ

    Şirketlerin eurobond tahvillerine yönelik tavsiyeler güncellendi. Kurumsal finansman tarafından ihraç baskısının azalması beklense de piyasa tekniklerinin kötüye gittiği vurgulandı. Türkiye'de son 12 ayda 19,6 milyar dolarla rekor eurobond ihracı gerçekleştirildi. Bu durum, yatırımcı pozisyonlanmasının nötr veya ağırlık üstü seviyesinden ağırlık altı seviyesine dönmesine neden oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow