hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya aşırı düşük faizi değiştirmedi

    Japonya aşırı düşük faizi değiştirmedi
    expand

    Japonya Merkez Bankası, Haziran ayında yaptığı toplantıda oybirliği ile kısa vadeli kilit faiz oranını yüzde -0,1'de ve 10 yıllık tahvil getirilerini yüzde 0 civarında değiştirmeden tuttu. Tahvil alımları için belirlenen yüzde 0,5'lik üst sınırda da herhangi bir değişiklik yapılmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya Merkez Bankası, beklenenden güçlü enflasyona rağmen ultra gevşek para politikasını sürdürdü. Banka, açıklamasında, hamlenin küresel merkez bankaları arasında güvercin bir aykırı değer olarak kalacağının ve kırılgan bir ekonomik toparlanmayı desteklemeye odaklanacağının mesajını verdi.

    Yaygın olarak beklendiği gibi BOJ, verim eğrisi kontrolü (YCC) politikası kapsamında belirlenen yüzde -0,1 kısa vadeli faiz oranı hedefini ve 10 yıllık tahvil getirisine yönelik yüzde 0'lık üst sınırı korudu.

    Merkez bankası ayrıca, enflasyonun bu yılın sonlarında yavaşlayacağı görüşünü ve büyük teşvikleri sürdürme taahhüdünü koruyarak, Başkan Kazuo Ueda'nın teşvikleri aşamalı olarak kaldırmak için acele etmeyeceği yönündeki son mesajını güçlendirdi.

    Politika yapıcılar, ülkedeki enflasyonun bu yılın sonunda düşeceğini belirtirken, parasal genişlemeye sabırla devam edeceklerini ve ekonominin ve fiyat dinamiklerinin yanı sıra finansal koşulların karşı karşıya olduğu belirsizliklere yanıt vereceklerini de sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylelikle Merkez Bankası, ücret artışları ile birlikte yüzde 2'lik fiyat istikrarı hedefini sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmeyi hedeflemekte.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow