hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF’den, ABD ve Çin'e bağlı ekonomik bloklara kritik uyarı!

    IMF’den, ABD ve Çine bağlı ekonomik bloklara kritik uyarı
    expand

    IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, ABD’nin başı çektiği Batı dünyasıyla Çin arasındaki ekonomik gerilimin global ticaret iş birliği ve ekonomik büyümeyi tehdit ettiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Stanford Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada küresel salgın ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gibi olayların küresel ticari ilişkileri Soğuk Savaş'tan bu yana görülmemiş bir şekilde bozduğunu söyledi.

    "Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, kiminle ticaret yapacaklarını ve kime yatırım yapacaklarını belirlerken giderek daha fazla ekonomik güvenlik ve ulusal güvenlik kaygılarını göz önünde bulunduruyor." diye konuşan Gopinath, bu durumun ülkelerin giderek daha fazla Çin ve ABD arasında taraf seçmesine yol açtığını sözlerine ekledi.

    IMF’den, ABD ve Çine bağlı ekonomik bloklara kritik uyarı

    "EKONOMİK ENTEGRASYONDAN ELDE EDİLEN KAZANIMLARIN TERSİNE DÖNMESİ…"

    Gopinath, ekonomik dayanıklılığın güçlendirilmesinin "mutlaka kötü bir şey olmadığını" ancak parçalanma eğiliminin "kurallara dayalı bir küresel ticaret sisteminden" uzaklaşılması ve "ekonomik entegrasyondan elde edilen kazanımların önemli ölçüde tersine dönmesi" tehdidinde bulunduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow