Haziran ayında toplanan inek sütü miktarı açıklandı

Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 azalışla 749 bin 844 tona geriledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, toplanan inek sütü miktarı haziranda yıllık bazda yüzde 7,3 azalarak 749 bin 844 ton oldu. Söz konusu dönemde, ticari süt işletmeleri tarafından gerçekleştirilen içme sütü üretimi yüzde 9,7 artışla 113 bin 776 tona ulaştı. İnek peyniri üretimi yüzde 3,6 azalarak 54 bin 121 tona geriledi. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri üretimi ise yüzde 16,5 artış göstererek 4 bin 266 tona çıktı.
Yoğurt üretimi haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11 azalarak 94 bin 370 ton oldu. Bu dönemde ayran üretimi ise yüzde 5,1 artışla 51 bin 83 tona ulaştı. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı haziranda ortalama yüzde 3,5, protein oranı yüzde 3,2 olarak tespit edildi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı, haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı, haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,2 düşüş olarak kayıtlara geçti.
SON DAKİKA
-
12. 51
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yi ziyaret edecek mi? Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yanıtladı
-
12. 50
2025 MSÜ Tercihleri Ne zaman Bitiyor? MSÜ Tercihleri Nasıl Yapılır, Nereden? Milli Savunma Bakanlığı MSÜ Tercih Yap Ekranı
-
12. 50
Dolunay Ne Zaman? Nisan Dolunayı Ne Zaman? Dolunayın Burçlara Etkisi Nedir?
-
12. 50
23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan'da okullar, üniversiteler tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hangi gün?
-
12. 50
Memur Maaş Zammı Enflasyon Farkı: Mart Enflasyonuna Göre TÜİK 3 Aylık Emekli Maaş Zammı Enflasyon Farkı Ne Oldu? Temmuz 2025 Memur - Emekli Maaş Zammı Ne Olacak?
-
12. 50
Merkez Bankası Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman? Nisan Ayı TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman, Beklentiler Ne?
EN ÇOK OKUNANLAR
Konut Yatırımında Yeni Model: Ortak Alım Trendi Güç Kazanıyor
Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor: İslam Memiş’ten “Satış Zamanı” uyarısı
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Refah payı, taban aylık, ek artış... Temmuz ayında emekli için hangi düzenlemeler masada?
Faturalarda yeni sistem! Milyonlarca aboneye mesajlar gitti
A101 12-18 Nisan 2025 Aktüel Kataloğu: İndirimli Ürünler ve Fırsatlar