hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Eylül FED faiz toplantı tarihi!

    FED faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024 Eylül FED faiz toplantı tarihi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Eylül FED faiz toplantı tarihi gündemde yer alıyor. Piyasalar, bu ay başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere büyük merkez bankalarının faiz kararlarının nasıl şekilleneceğini merak ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte merakla beklenen o tarih.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası (FED), Eylül ayı faiz kararı için tarih araştırmaları başladı. Dolar, altın, borsa ve kripto paralar gibi yatırım araçlarını doğrudan etkileyen bu kritik kararın yönü, piyasalarda büyük bir merak konusu oldu. ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı tarihi belli oldu. 31 Temmuz’da gerçekleşen son toplantıda Fed Başkanı Powell, faiz indirimlerinin zamanlamasının önemli olduğunu, yüksek faiz oranlarının işgücü piyasalarına ve ekonomik büyümeye zarar verdiğini ifade ederek eylül toplantısında faiz indirimlerine başlayacaklarının sinyalini verdi.

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

    ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimine göre FED toplantısı 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ve faiz kararı 18 Eylül’de saat 21.00’de açıklanacak. FED indirimi beklendiğinden dolayı toplantı öncesinde ve sonrasında piyasalarda büyük bir volatilite gözlemlenebilir.

    FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE?

    FedWatch’a göre 18 Eylül’de gerçekleşecek toplantıda Fed’in politika faizini 50 baz puan indirimle 4,75-5,00% oranına düşürmesi 59,5% ihtimalle fiyatlanıyor. FedWatch’a göre eylül toplantısında 50 baz puan faiz indirimine gitmesi beklenen Fed’in kasım ve aralık toplantılarında da 25’er baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirmesi fiyatlanıyor. Son FOMC toplantısı sonrasında beklentinin çok altında açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi sonrasında ise resesyon endişeleri yeniden alevlendi. Piyasa, resesyon endişesinin etkisiyle Fed’den 25 baz puan yerine 50 baz puanlık faiz indirimi beklemeye başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow