hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed üyesinden dikkat çeken faiz indirimi açıklaması!

    Fed üyesinden dikkat çeken faiz indirimi açıklaması
    expand

    San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz oranlarını düşürmenin zamanının geldiğini belirterek, borçlanma maliyetlerinde muhtemelen çeyrek puanlık bir indirimle başlanacağını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg TV'ye konuşan Daly, Fed'in 17-18 Eylül'deki politika toplantısında faiz indirimini engelleyebilecek bir durum olup olmadığı sorusuna, "Bu aşamada bunu hayal etmek zor" şeklinde yanıt verdi. Daly, en olası senaryonun, enflasyonun kademeli olarak yavaşlamaya devam etmesi ve işgücü piyasasının "istikrarlı, sürdürülebilir" bir hızda istihdam yaratması olduğunu belirterek, bu projeksiyon gerçekleşirse, "politikayı düzenli ve normal bir tempoda ayarlamanın mantıklı olacağını" söyledi.

    Daly, işgücü piyasasında henüz bir bozulma yaşanmadığını, ancak böyle bir zayıflık belirtisi görülürse, daha agresif adımlar atmanın uygun olacağını ifade etti.

    Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole, Wyoming'deki konuşmasını yansıtan Daly, "Değişim yönü aşağıya doğru ve bence şimdi para politikasını ayarlamanın zamanı geldi" dedi.

    Daly ayrıca, "Yavaşlayan bir ekonomide politikayı aşırı derecede kısıtlayıcı bir seviyede tutmak istemiyoruz. Unutmayın, enflasyon her düştüğünde politika daha da kısıtlayıcı hale gelir. Bu durum, aşırı sıkılaşmanın işgücü piyasasına ve ekonomik büyümeye zarar verebileceği bir reçetedir" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow