hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed üyelerinden enflasyonla mücadele değerlendirmesi

    Fed üyelerinden enflasyonla mücadele değerlendirmesi
    expand

    ABD Başkanı Biden'ın Fed yönetimi için aday gösterdiği isimler, bir bir enflasyon konusundaki değerlendirmelerini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden tarafından Fed Yönetim Kurulu üyeliği için yeniden aday gösterilen Lisa Cook, Fed'in enflasyonu düşürmek için çalışmasını desteklediğini ve fiyat baskıları hedefe geri gelene kadar bu rotada kalmaya devam edeceğini söyledi.

    Senato Bankacılık Komitesi'ne yapacağı açıklamanın metnini basına dağıtan Cook, "Düşük ve istikrarlı bir enflasyon bağlamında sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik etmeye kararlıyım. Geçen yıl bu komiteye belirttiğim gibi, yüksek enflasyon Amerikan ekonomisinin büyümesini sürdürmek için ciddi bir tehdit. Eğer onay alırsam, görevimiz tamamlanana kadar enflasyona odaklanmaya devam edeceğim" dedi.

    Cook, Fed Yönetim Kurulu üyeliğine 23 Mayıs 2022'de getirildi ve görev dönemi 31 Ocak 2024'te dolacak.

    Fed Yönetim Kurulu'na aday gösterilen bir diğer isim olan Adriana Kugler, Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine dönmenin ABD ekonomisi için güçlü bir temel oluşturmanın anahtarı olduğunu söyledi.

    Kugler, "Kişisel ve profesyonel deneyimim, yüksek enflasyonun hem işçilere hem de işletmelere aynı şekilde zarar verdiği konusundaki anlayışıma rehberlik ediyor ve tüm Amerikalıları destekleyen bir ekonomi inşa etmek için güçlü bir temel oluşturmak amacıyla enflasyonu Fed'in yüzde 2 hedefine indirmenin önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden tarafından Fed Başkan Yardımcılığı görevi için aday gösterilen Fed Yönetim Kurulu üyesi Jefferson da bugün Senato Bankacılık Komitesi'ne sunum yapacak.

    Sunumunda, enflasyonun azalmaya başladığını ancak Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmeye odaklanmaya devam edeceğini belirten Jefferson, "Ekonomi, enflasyon, bankacılık sektörü stresi ve jeopolitik istikrarsızlık gibi birçok zorlukla karşı karşıya. Fed, hepsine karşı dikkatli olmalı" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow