hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro Bölgesi'nin temmuz ayı dış ticaret verileri açıklandı!

    Euro Bölgesinin temmuz ayı dış ticaret verileri açıklandı
    expand

    Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin Temmuz ayı uluslararası ticaret verilerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna göre, AB'nin ihracatı Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,6 artarak 230,2 milyar avroya ulaştı. İthalat ise yüzde 4,8 yükselerek 211,1 milyar avro oldu. Böylece AB, Temmuz ayında 19,1 milyar avro dış ticaret fazlası verdi.

    Avro Bölgesi'nde ise ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10,2 artış göstererek 252 milyar avro oldu, ithalat ise yüzde 4 artarak 230,8 milyar avroya çıktı. Bu durumda Avro Bölgesi, Temmuz ayında 21,2 milyar avro ticaret fazlası verdi.

    Temmuz ayında AB ülkelerine en çok ihracat yapan ülkeler arasında 46,4 milyar avro ile Çin, 27,6 milyar avro ile ABD ve 14,2 milyar avro ile İngiltere ilk sıralarda yer aldı. Aynı dönemde, AB'nin en fazla ithalat yaptığı ülkeler ise 47 milyar avro ile ABD, 30 milyar avro ile İngiltere ve 18,9 milyar avro ile Çin oldu. Türkiye ise 9,6 milyar avroluk ithalat ve 8,5 milyar avroluk ihracatla listede yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow