hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB'nin faiz kararı sonrası Emtia piyasası geçen hafta atağa kalktı

    ECBnin faiz kararı sonrası Emtia piyasası geçen hafta atağa kalktı
    expand

    İş gücü piyasasındaki yavaşlamanın Fed'in güvercin adımlarını desteklemesi ve ECB'nin faiz indirimi beklentileri, değerli metallerin fiyatlarına olumlu yansıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emtia piyasası, geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi beklentilerinin artmasıyla birlikte dolar ve tahvil faizlerindeki düşüşlerin etkisiyle yükseliş gösterdi.

    Geçen hafta, emtia piyasasında sert yükselişlerin görüldüğü pozitif bir seyir izlendi. Fed'in bu hafta faizleri 25 veya 50 baz puan düşüreceği beklentileri, yatırımcıların dikkatini çekti.

    Fed'in bu hafta açıklayacağı faiz kararı, piyasanın odak noktasında yer alırken, analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının gelecekteki para politikaları için ipucu verebileceğini belirtti.

    Bu gelişmelerin ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 7 baz puan düşerek yüzde 3,65'e geriledi. Dolar endeksi ise yüzde 0,1 azalarak 101,1 seviyesine indi.

    Değerli metallerde ralli yaşanırken, altın yüzde 3,2, gümüş yüzde 9,9, platin yüzde 8, paladyum ise yüzde 17 değer kazandı. Altının onsu 2.586,1 dolarla rekor kırarken, baz metallerde de fiyat artışları görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'deki istihdam piyasasındaki zayıflama ve enflasyon verileri, Fed'in faiz indirimine gitmesi yönündeki beklentileri güçlendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow