hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 milyon emekli için çalışma sürüyor! Ne kadar artacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü kulağı üzerinde çalışılan taslakta çevrildi. En düşük emekli aylığının yükseltilmesi bekleniyor. Gözler ekonomi yönetiminin yapacağı toplantılar ve çalışmaya verilecek. O çalışmanın genel çerçevesi ne? En düşük emekli aylığı ne kadar artar? Kulislerde ne konuşuluyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En düşük emekli aylığının yükseltilmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre çalışmada sona yaklaşılıyor. Ekonomi yönetimi ile AK Parti kurmayları en kısa sürede bir araya gelecek ve ardından çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

    NASIL BİR DÜZENLEME HAYATA GEÇECEK?

    Çalışma tüm emeklileri kapsamıyor. Hedef öncelikle zam alsa bile kök maaşı nedeniyle en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın üzerine çıkamayanların sorunlarını çözmek olacak. Bunun için en düşük emekli maaşının yükseltilmesi planlanıyor.

    Kulislerde bu rakamın 10 bin liradan 12 bin ya da 12 bin 500 liraya çıkabileceği konuşuluyor. Ancak rakam konusunda henüz kesin bir karar verilmedi. Eğer düzenleme bu şekilde devreye girerse o zaman mevcutta en düşük emekli maaşı alan yaklaşık 4 milyon emekliyi kapsaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow