hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB ve BoE'den dikkat çeken faiz açıklaması!

    ECB ve BoEden dikkat çeken faiz açıklaması
    expand

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) başkanları, enflasyon hedeflerine ulaşmanın hala tam olarak garanti edilmediğini belirterek, faiz oranlarının mevcut yüksek seviyelerde kalmasının önemine vurgu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ECB'nin baş ekonomisti Philip Lane, Jackson Hole'da düzenlenen küresel sempozyumda yaptığı açıklamada, Euro bölgesinde enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getirme hedefinin henüz tam olarak güvence altına alınmadığını belirtti. Lane, fiyat baskılarının hafifletilmesinde ilerleme kaydedildiğini ancak ECB'nin parasal politikasının hedefe ulaşana kadar sıkı kalması gerektiğini ifade etti.

    ECB, Haziran ayında faiz oranlarını düşürmüştü, ancak piyasalarda bu yıl içinde iki kez daha faiz indirimi yapılacağı beklentisi bulunuyor.

    İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ise, İngiltere'nin hala yüksek enflasyonun yarattığı risklerle karşı karşıya olduğunu ve bu sebeple faiz oranlarının yüksek tutulması gerekebileceğini belirtti. Bailey, "Zafer ilan etmek için henüz erken" diyerek, İngiltere'nin enflasyon hedefini sürdürülebilir bir şekilde yakalayamadığını ifade etti.

    BoE de bu ayın başlarında faiz oranlarını yüzde 5'e indirerek Covid sonrası ilk gevşeme adımını atmıştı, ancak enflasyonun yüzde 2,75 seviyesinde zirve yapabileceği konusunda uyarıda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow