hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul günler sonra 10 binin üzerini gördü

    Borsa İstanbul günler sonra 10 binin üzerini gördü
    expand

    Açılışta BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa kıyasla 10,92 puan ve yüzde 0,11 oranında artarak 9.986,53 puana yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Endeks seans sırasında 10.008 puana kadar çıktı ve 5 Eylül'den bu yana ilk kez 10 bin puanın üzerine çıktı.

    Sektör endekslerine bakıldığında, bankacılık ve holding endeksleri yüzde 0,05 değer kazandı. En fazla kazandıran sektör yüzde 0,47 ile iletişim olurken, en fazla gerileyen ise yüzde 0,30 ile taş toprak sektörü oldu.

    Dün, alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,06'lık bir artışla günü 9.975,61 puandan kapattı.

    Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 4 yıllık bir aranın ardından 50 baz puanlık faiz indirimi yapması, "yumuşak iniş" senaryosuna dair umutları artırdı ve piyasalarda pozitif bir hava oluşmasına neden oldu.

    Fed'in çarşamba günü aldığı karar sonrasında ABD ekonomisinin gidişatına ilişkin değerlendirmeler devam ederken, resesyona girilmeden bu sürecin atlatılabileceği ihtimali risk iştahını destekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) dün politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

    PPK açıklamasında, "Temel mal enflasyonu sınırlı bir artış gösterirken, hizmet enflasyonunda iyileşmenin yılın son çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma olması durumunda para politikası araçları devreye girecektir." ifadelerine yer verildi.

    Bu gelişmelerin ardından Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 254,2 baz puanla Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

    Analistler, bugün yurt içinde tüketici güven endeksi ve Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), yurt dışında ise Avro Bölgesi'ndeki tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini belirterek, teknik olarak BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.150 puan seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.700 puan seviyelerinin ise destek noktaları olduğunu ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow