hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | Küresel piyasalar yeni güne karışık seyirle başladı! (23 Ekim 2024)

    BORSA HABERLERİ | Küresel piyasalar yeni güne karışık seyirle başladı (23 Ekim 2024)
    expand

    Küresel piyasalarda, ABD'deki bilanço sezonunda çoğu şirketin kârlılıklarının beklentileri aşmasına rağmen, yatırımcıların temkinli yaklaşımı sonucu piyasalar dalgalı bir seyir izliyor. Şirketlerin finansal performansları genel olarak olumlu gelse de, ekonomik belirsizlikler ve Fed'in faiz politikalarına dair süregelen belirsizlikler nedeniyle yatırımcılar riskten kaçınmaya devam ediyor. Bu durum, piyasalarda karışık bir tabloya yol açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de enflasyonla mücadelenin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağına dair belirsizlik sürerken, son makroekonomik veriler ve beklentilerin üzerinde gelen şirket kârlılıkları, ekonomik aktiviteye yönelik iyimserliği artırıyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim hızına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtiyor ve sağlıklı bir istihdam piyasasının enflasyonla mücadelede Fed’in işini kolaylaştırabileceğini söylüyor.

    Ekonomik Veriler: Dün açıklanan Richmond Fed imalat endeksi, eksi 14 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Geçtiğimiz ay bu endeks eksi 21 seviyesindeydi. Ayrıca, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda küresel ekonomik büyümenin zayıf ancak istikrarlı kalacağı öngörülüyor. IMF, bu yıl ve gelecek yıl için küresel büyüme tahminini %3,2 olarak belirledi.

    Piyasa Hareketleri: ABD'deki kurumsal tarafta, General Motors'un beklentileri aşan üçüncü çeyrek sonuçları sonrası hisseleri %10’a yakın değer kazandı. Lockheed Martin’in hisseleri ise düşük satış rakamlarının etkisiyle %6’dan fazla geriledi. Bugün Tesla, Coca-Cola, IBM ve Boeing gibi büyük firmaların finansal sonuçları yakından izleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed’in Faiz Politikası: Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed’in gelecek ay politika faizini %89 olasılıkla 25 baz puan indireceğini gösteriyor. Yıl sonuna kadar ise toplamda 50 baz puanlık bir indirim bekleniyor.

    Altın ve Gümüş: Altının ons fiyatı, merkez bankalarının güvercin duruşu ve devam eden jeopolitik gerginliklerin etkisiyle %1,1 artışla 2.750 dolara yükseldi. Gümüş ise %2,7 artışla 34,70 dolardan kapanış yaparak altıncı gün üst üste yükseliş kaydetti.

    Avrupa Piyasaları: Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun henüz kontrol altına alınmadığını belirtti. IMF, Avro Bölgesi büyüme tahminlerini bu yıl için %0,9’dan %0,8’e, Almanya için ise %0,2’den %0’a düşürdü.

    Asya Piyasaları: IMF, Çin’in bu yılki büyüme tahminini %5’ten %4,8’e, Japonya’nın büyüme beklentisini ise %0,7’den %0,3’e indirdi. Japonya hariç Asya borsalarında pozitif bir hava hakim.

    Türkiye Piyasaları: Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, %2,13 değer kazanarak 8.838,60 puandan günü kapattı. Dolar/TL ise %0,1 artışla 34,2550 seviyesinde işlem görüyor.

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow