hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | Çinli otomotiv üreticisi Chery, Türkiye'de halka arza hazırlanıyor!

    BORSA HABERLERİ | Çinli otomotiv üreticisi Chery, Türkiyede halka arza hazırlanıyor
    expand

    Bloomberg'in haberine göre, Çinli otomotiv üreticisi Chery, Hong Kong'da halka arz hazırlıklarına başladı. Şirketin otomotiv biriminin değerlemesinin yaklaşık 7,1 milyar dolar olduğu öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg’in konuya dair kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, Chery Holdings, otomotiv birimi Chery Automobile’in halka arz işlemleri için uygun bankalarla görüşmeler yapıyor. Ancak görüşmelerin henüz devam ettiği ve halka arzın büyüklüğü gibi detayların henüz netleşmediği belirtiliyor.

    Çin’in en büyük otomobil ihracatçıları arasında yer alan Chery, borsada işlem görmeyen az sayıdaki otomobil üreticilerinden biri olma özelliğini taşıyor. Son dönemde Hong Kong'un halka arz piyasası, Pekin hükümetinin desteğiyle yıllar süren düşüşten sonra toparlanma eğilimine girmiş durumda. Bloomberg verilerine göre, bu yıl finans merkezindeki halka arzlar aracılığıyla 7,2 milyar dolar toplandı.

    AB KARARLARI SONRASINDA PLANLARINI ERTELEMİŞTİ

    1997 yılında kurulan Chery Auto, Çin'de ve küresel pazarda Chery, Tiggo ve Arrizo markaları altında araç satışı yapıyor. Şirket, Avrupa da dahil olmak üzere küresel üretim tesislerini genişletmeyi hedefliyor. Türkiye de Chery’nin potansiyel yatırımlarını değerlendirdiği ülkeler arasında bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chery Auto, Chery Group’un en önemli varlıklarından biri olup, finansal hizmetler ve emlak sektöründe de faaliyet gösteriyor. Şirket daha önce otomotiv birimi için Çin anakarasında halka arz planları yapmış, ancak bu planları iptal etmişti.

    Geçen yıl Chery, İngiltere, Almanya ve Fransa’daki müşterilere doğrudan satış yapmak amacıyla Avrupa’da çeşitli yatırımlar yapmayı planladığını açıklamıştı. Ancak, Avrupa Birliği’nin Çin’den elektrikli araç ithalatına yönelik gümrük vergisi uygulama kararı sonrasında, elektrikli araç üretim tesislerini Avrupa'ya taşıma hedefini bir yıl erteledi.

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow