hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BoJ aşırı gevşek politikayı sürdürüyor

    BoJ aşırı gevşek politikayı sürdürüyor
    expand

    Japonya Merkez Bankası ultra düşük faiz oranlarını değiştirmedi. BoJ açıklamada son derece yüksek belirsizlik uyarısı yaparken piyasalar BOJ'un gelecek yıl negatif faiz oranlarına son vermesini bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya Merkez Bankası (BoJ) yılın son toplantısında oybirliğiyle beklendiği gibi kısa vadeli faiz oranını yüzde -0,1'de ve 10 yıllık tahvil getirilerini ise yüzde 0 civarında tuttu.

    Merkez bankası aynı zamanda uzun vadeli devlet tahvili getirisi için belirlenen yüzde 1,0'lik gevşek üst bandı da değiştirmedi.

    Kurul, yurt içi ve yurt dışındaki belirsizliklerin son derece yüksek olduğu bir ortamda parasal genişlemeye sabırla devam edeceğini söyledi.

    Politika yapıcıların finansal koşulların yanı sıra ekonomik aktivite ve fiyatlardaki gelişmelere de yanıt vereceği belirtildi.

    BoJ bunu yaparak, ücret artışlarıyla birlikte sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'lik fiyat istikrarı hedefine ulaşmayı hedefliyor. Komite, ihtiyaç duyulması halinde ekstra genişleme tedbirleri almaktan çekinmeyeceğini yineledi.

    Geçtiğimiz günlerde merkez bankası başkanı Kazuo Ueda, ücret artışlarının artan fiyatların gerisinde kaldığını ve enflasyonun hedef seviyesinin sürdürülemeyebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BOJ'un negatif faiz politikasına gelecek yıl son vermesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow