hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ballmer servetiyle Bill Gates'i geride bıraktı

    Ballmer servetiyle Bill Gatesi geride bıraktı
    expand

    Microsoft Corp.'un eski CEO'su Steve Ballmer, servetinin büyüklüğüyle şirketin kurucu ortağı Bill Gates'i geride bırakarak, ilk kez daha zengin oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2000-2014 yılları arasında Microsoft'un icra kurulu başkanlığını yürüten Ballmer, şu anda dünyanın 6. en zengin kişisi konumunda bulunuyor.

    Microsoft hisselerinin yıl başından bu yana yüzde 21 oranında yükselmesi, Ballmer'ın servetini artırdı. Microsoft, OpenAI ile olan ortaklığı sayesinde ABD borsasında yapay zeka rallisinden en çok fayda sağlayan şirketlerden biri oldu. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Ballmer'ın 157,2 milyar dolarlık net servetinin yüzde 90'ından fazlası Microsoft hisselerinden oluşuyor.

    Bill Gates ise 156,7 milyar dolarlık servetini çeşitlendirmiş durumda. Gates'in servetinin yaklaşık yarısı, Microsoft hisse satışlarından ve temettülerinden elde edilen gelirlerle oluşturulan Cascade Investment'ta yer alıyor. Ayrıca Gates, Cascade aracılığıyla atık yönetimi şirketi Republic Services Inc.'de 21 milyar dolarlık hisseye sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gates, 68 yaşında ve kişisel servetinin milyarlarca dolarıyla dünyadaki en büyük yardım kuruluşlarından biri olan 75 milyar dolarlık Gates Vakfı'nı eski eşi Melinda Gates ve yakın arkadaşı Warren Buffett ile birlikte kurdu.

    Microsoft'u 1975 yılında Paul Allen ile birlikte kuran Gates, 2000 yılına kadar şirketin yönetiminde bulundu ve daha sonra CEO'luk görevini Ballmer'a devretti. Ballmer, 2014 yılında Microsoft'tan emekli olduktan sonra şirketin en büyük hissedarı oldu. Aynı yıl, NBA takımlarından L.A. Clippers'ı 2 milyar dolara satın aldı.

    Bu başarı hikayesi, Ballmer'ın Microsoft'taki hisselerinin değer kazanmasıyla servetini nasıl artırdığını ve Gates'in çeşitli yatırımlar ve hayırseverlik faaliyetleri yoluyla servetini nasıl çeşitlendirdiğini gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow