Avrupa Komisyonu, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin 2023 yılı için büyüme tahminini sabit tutarken 2024 yılına ilişkin beklenen rakamlarını yukarı çekti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
AB Komisyonu, Türkiye için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini değiştirmezken, 2024 yılı tahminini yükseltti.
Komisyon bugün yayınladığı "2023 İlkbahar Ekonomik Beklentiler" raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3,5 olarak bıraktı.
AB Komisyonu, Türkiye için 2024 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 3,0'ten 4,0'e çıkardı.
Türkiye'de enflasyonun bu yıl yüzde 45,0 olacağını tahmin eden AB Komisyonu, enflasyonun gelecek yıl yüzde 30,3 seviyesine ineceğini öngördü.
İşsizlik oranı beklentisi bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 10,1 olarak açıklanırken, cari denge/GSYH beklentisi yüzde -4,2 ve yüzde -2,7 oldu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Konut Yatırımında Yeni Model: Ortak Alım Trendi Güç Kazanıyor
Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor: İslam Memiş’ten “Satış Zamanı” uyarısı
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Refah payı, taban aylık, ek artış... Temmuz ayında emekli için hangi düzenlemeler masada?
Faturalarda yeni sistem! Milyonlarca aboneye mesajlar gitti
A101 12-18 Nisan 2025 Aktüel Kataloğu: İndirimli Ürünler ve Fırsatlar