hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asya'nın ardından Avrupa borsaları da sert düşüşler yaşandı!

    Asyanın ardından Avrupa borsaları da sert düşüşler yaşandı
    expand

    Avrupa hisse senetleri, Pazartesi günkü seansın başlangıcında keskin bir düşüş yaşadı. Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanma ve ABD'de yaklaşan resesyon endişeleri, bu düşüşün ana sebepleri arasında yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Londra saatiyle 08:52'de (TSİ 10:52) bölgesel Stoxx 600 endeksi %2,34 değer kaybederken, tüm sektörler ve büyük bölgesel borsalar kırmızıda işlem gördü. Teknoloji hisseleri %5'e kadar düşüş yaşadıktan sonra toparlanarak %2,8 düşüşle işlem gördü. Madencilik hisseleri %3,65, bankalar ise %3,22 oranında değer kaybetti.

    Bu düşük başlangıç, daha geniş küresel dalgalanmanın bir yansıması olarak değerlendirildi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin düzeltme bölgesine girmesinin ardından Pazar gecesi düşüş yaşadı. Asya-Pasifik piyasaları da gece boyunca satış dalgası yaşadı. ABD'de 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi 13 ayın en düşük seviyesine geriledi.

    NİKKEİ 225 37 YILIN EN KÖTÜ GÜNÜNÜ YAŞADI

    Japon hisse senetleri ayı piyasasına girerek Nikkei 225 endeksinin %12,4 değer kaybetmesiyle 1987'den bu yana en kötü gününü yaşadı. Geniş tabanlı Topix endeksi de %12,23 değer kaybederken, Mitsubishi, Mitsui and Co, Sumitomo ve Marubeni gibi büyük ticaret evleri %14'ten fazla düşüş yaşadı.

    Yen, Ocak ayından bu yana dolar karşısındaki en yüksek seviyesine çıkarak en son 143,55 seviyesinde işlem gördü. Avrupa'da ise kazanç sağlayan şirketler arasında Uniper, Infineon, Monte dei Paschi ve Palantir Technologies bulunurken, veri akışı olarak Birleşik Krallık, İtalya ve İspanya'dan hizmet satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri öne çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VOLATİLİTEDE SERT YÜKSELİŞ

    Piyasadaki risk göstergelerinden biri olan volatilite endeksine ilişkin future'lar sert bir yükseliş kaydetti. VIX future'ları 31 Temmuz'dan bu yana bir ara 2,55 katına kadar çıktı ve an itibarıyla günlük artış %50'ye yaklaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow