hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrette artış olacak mı? Bakan Şimşek yanıtladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet şimşek, asgari ücretin bu sene reel olarak artacağını söyledi. "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir. Biz refahı artıracağız" diyerek asgari ücrette artış olmayacağının sinyalini verdi. Bakan şimşek enflasyondaki düşüşün yaz ayları ve sonrasında hissedileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ne emeklimizi ne çalışanımız asgari ücretlimizi enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Büyümeden her kesime pay vereceğiz. Bu sene reel olarak asgari ücret artmış olacak.”

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücrette artış olmayacağının sinyalini verdi. Enflasyonun düşmesi ile birlikte asgari ücretin reel olarak artacağını söyledi.

    Asgari ücrette artış olacak mı Bakan Şimşek yanıtladı

    “Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir. Geçim sorunu var mı tabi ki olacak kolay değil. Biz refahı arttıracağız. İşletmelerimiz bunun üzerinde veriyorsa vermeli. Asgari ücretli kardeşimiz çok çalışıyor. Ama bu konunun istismarı popülizm içeriyor.”

    Katıldığı bir televizyon programında konuşan Şimşek, enflasyon hedefini de açıkladı. “Enflasyonu düşürdükçe düşüreceğiz. Esas düşüşü temmuzda, ağustosta, eylülde göreceğiz. Ekim ayında 40’lı rakamları göreceğiz. Enflasyon düşünce bu programa güven daha da artacak.”

    Türkiye'nin gri listeden nasıl çıktığına da değindi Şimşek. “Gri listeden çıkışımız bir ekip çalışması. Son aylarda kaynak girişi güçlü oranda arttı. Gri listeden Türkiye oybirliğiyle çıkarıldı. Tek bir ülke itiraz etmedi. Listeden çıktık ama terörizmin finansmanıyla ilgili güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrette artış olacak mı Bakan Şimşek yanıtladı

    Şimşek, şirketlerin kur korumalı mevduatta vergi avantajının son bulduğunu duyurdu. “KKM'yi giderek bir sorun olmaktan çıkarıyoruz. Bugün itibariyle şirketlerin KKM'deki vergi avantajı son buldu. Artık şirketler için bir istisna yok. Bireylerin KKM'den kazandıkları da vergiye tabi olacak. KKM'den çıkış hızlanacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow