hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu? Temmuz ayında asgari ücrete zam olacak mı?

    Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu Temmuz ayında asgari ücrete zam olacak mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Asgari ücret temmuz zammı ile ilgili Bakan Işıkhan’dan yeni açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce iki kez yaptığı açıklamasını yineledi. Peki, asgari ücrete ara zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı? İşte Bakan Işıkhan’ın yeni açıklaması…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İLK AÇIKLAMA GEÇTİĞİMİZ AYLARDA GELMİŞTİ

    Bakan Işıkhan geçtiğimiz aylarda kendisine yöneltilen ara zam soruna yönelik olarak “gündemde yok” açıklamasında bulunmuştu. Bakan Işıkhan açıklamasında asgari ücrete bu sene ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile ilgili net açıklamada bulunmuş ve “Asgari ücrete ara zam gündemde yok” ifadelerini kullanmıştı.

    İKİNCİ AÇIKLAMADA OCAK AYINI İŞARET ETMİŞTİ

    Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON AÇIKLAMADA DA “ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK” MESAJI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ara zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

    Bakan Işıkhan, “Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusunu şu sözlerle yanıtladı:

    “Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz”

     Işıkhan,  "Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz." yanıtını verdi.

    Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow