hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de sondaj kule sayısı sınırlı düşüşünü sürdürdü

    ABDde sondaj kule sayısı sınırlı düşüşünü sürdürdü
    expand

    ABD'de enerji şirketlerinin faaliyet gösterdiği petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste ikinci haftada da hafif düşüş gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baker Hughes tarafından Foreks Haber'e mail yoluyla iletilen rapora göre, bir önceki hafta 2 kule azalmasının ardından, 27 Eylül ile biten bir haftalık dönemde sondaj kule sayısı 1 adet daha düşerek 587'ye geriledi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla sondaj kuleleri 36 adet daha az.

    Petrol sondaj kule sayısı 4 adet azalarak 484'e düşerken, doğal gaz sondaj kule sayısı 3 adet artarak 99 seviyesine yükseldi. İki ürün için ortak çalışan sondaj kuleleri ise değişmeyerek 4'te sabit kaldı.

    Toplamda, sondaj kulelerinin 567'si karada, 19'u açık denizlerde ve 1'i iç denizlerde yer aldı. Karadaki sondaj kuleleri sayısı değişmezken, açık denizlerdeki kule sayısı 1 adet azaldı.

     

    KANADA VE MEKSİKA KÖRFEZİ

    Kanada'da aynı hafta sondaj kule sayısı 7 adet artarak 218'e çıktı. Ülkede petrol sondaj kuleleri 8 adet artışla 152'ye yükselirken, doğal gaz kule sayısı 1 adet düşüşle 65'e geriledi. Ortak sondaj kulelerinin sayısı değişmeyerek 1 olarak kaldı.

    Meksika'da ise sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 17 oldu. Böylece Kuzey Amerika genelinde sondaj kule sayısı 6 adet artarak 805'e ulaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow