hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    %212 ARTTI! Kredi kartı borcunu tetikleyen faktörler neler? Uzman isim anlattı...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Faiz oranlarının artmasıyla takipteki bireysel kredi kartı borcu, bir yılda yüzde 212,9 arttı. Taksitsiz kredi kartı borcu da yüzde 165 oranında yükseldi. Peki bu borçlar nasıl azalır? Ayrıntıları haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TAKİPTEKİ KREDİ KARTI BORCU %212 ARTTI

    Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel ''Yüksek enflasyon döneminde kesinlikle kredi kartları ister istemez bireysel finansmanın ciddi bir aracı.'' dedi.

    Krediye ulaşım zorlaştı, Kredi kartı kullanımı çoğaldı. Faiz oranlarının da yükselmesi ile birlikte borçlar arttı.

    Öngel, ''Krediye ulaşmanın da zorlaştığı bir dönem olduğu için bence 2024-2025 yılı göz önüne alındığında, bir miktar kredi kartı borcuyla yaşıyor olacağız.'' ifadelerini kullandı.

    Takipteki bireysel kredi kartı borcu bir yılda yüzde 212,9 arttı. Taksitsiz kredi kartı borcu da yüzde 165 oranında yükseldi.

    PEKİ BU ARTIŞI TETİKLEYEN FAKTÖRLER NELER?

    Prof. Dr. Öngel, ''Eğitim gibi, turizm, konaklama gibi harcamalar ağırlıklı ve büyük miktar tutuyorlar. Bunlardaki enflasyonun da genel enflasyon üzerinde olduğunu kabul edersek dolayısıyla bu bakiyeleri yükselten ve sıkıntıya sokan bir süreci beraberinde getirdi diyebiliriz.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BORÇLARDAKİ ARTIŞ NASIL AZALIR?

    Öngel, ''Enflasyonun yavaşlamasıyla birlikte, gelirlerdeki artışla birlikte bu süreç daha yönetilebilir bir hale gelecektir.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow